معرفی انواع سیستم‌های گرمایشی خانگی

blog_post_2

معرفی انواع سیستم‌های گرمایشی خانگی

معرفی انواع سیستم‌های گرمایشی خانگی 

هیچ خانه‌ای بدون یک سیستم گرمایشی خانگی مناسب خانه نمی‌شود! هوای مطبوع، آب گرم و موارد دیگر، همه از اهداف نصب انواع سیستم سرمایش و گرمایش ساختمان، از بخاری تا جدیدترین سیستم گرمایشی ساختمان و وسیله گرمایشی لوکس در خانه‌های مسکونی است. امروزه سیستم‌های گرمایشی خانگی مانند گذشته به بخاری و شومینه محدود نمی‌شوند. با آغاز فصل سرما، آشنایی با انواع سیستم‌های گرمایشی خانگی و انتخاب بهترین گرمایش برای خانه بیش از هر زمان دیگری اهمیت پیدا می‌کند.

در ادامه به معرفی انواع سیستم‌های گرمایشی خانگی و مزایای و معایب هر یک می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

علاءالدین ؛نام‌آشناترین گرمابخش خانه‌ها

برای بچه‌های دیروز، علاءالدین یکی از قدیمی‌ترین و آشناترین وسایل گرمایشی است. خیلی‌ها به آن بخاری دستی یا چراغ نفتی می‌گفتند؛ چون باید داخل محفظه‌ سبز رنگش نفت می‌ریختند و آتش را با هزار ترفند از سوراخ کوچکی وارد می‌کردند و ممارست به خرج می‌دادند تا روشن شود. آن‌وقت بود که بوی نفت تمام فضا را پر و نفس کشیدن را سخت می‌کرد. مادرها برای فرار از این بو که در تمام لباس‌ها و رختخواب‌ها نفوذ می‌کرد روی علاءالدین پوست پرتقال و نان خشک می‌چیدند تا به آرامی بسوزد و بوی خوبی در فضا پخش شود. شب‌ها همه دورش جمع می‌شدند تا گرم شوند. گنده‌گویی نیست اگر بگوییم در روزگاری نه چندان دور علاءالدین چشم و چراغ خانه‌ها بود و مثل جانشان از آن مراقبت می‌کردند.

یادش‌به‌خیر طلق نازک و شفافی داشت که شعله آتش را نشان می‌داد. از آنجا می‌دیدند که فیتیله رو به اتمام است و اگر به دادش نرسند هر آینه است که آتش زرد بسوزد و دود خانه را بردارد. وای به روزی که در خانه بچه بازیگوشی به سرش می‌افتاد که آن طلق نازک را با مداد، سوزن و حتی انگشت سوراخ کند، آن موقع بود که باد وارد علاءالدین می‌شد، شمع بد می‌سوخت و خبری از آن گرمای مطلوب نبود.

با ورود گاز شهری، علاءالدین از چرخه سیستم گرمایشی خارج شد و به جرگه نوستالژی پیوست. سرنوشت خط تولید آن هم مثل خیلی از کارخانه‌های قدیمی مشخص است دیگر! کارگرها بیکار شدند، دستگاه‌ها هم‌تراز با آهن‌پاره به اوراقی‌ها فروخته شدند و خط تولید کارخانه به محلی برای رنگرزی قطعات خودرو تبدیل شد. البته ناگفته نماند که سال‌ها بعد از اینکه علاءالدین از سیستم گرمایشی خانه‌ها حذف شد، همچنان برای صادرات به افغانستان و عراق تولید می‌شد. هلال احمر نیز در مواقع اورژانسی و کمک به مناطق آسیب‌دیده در جریان حوادث غیرمترقبه از آن استفاده می‌کرد.

کرسی؛ به نام گرم شدن، به کام دورهمی

کرسی یکی از دوست‌داشتنی‌ترین وسایل گرمایشی قدیمی است که هنوز هم در خانه مادربزرگ‌ها می‌توان رد پایی از آن را دید. خیلی‌ها می‌گویند از این باب که تشکیلات ساده‌ای داشته و ارزن قیمت هم بوده زیاد از آن استفاده می‌کردند. اما به ساختار آن که نگاه می‌کنیم متوجه می‌شویم برپا کردن آن چندان هم ساده نبوده و از وقت و حوصله امروزی‌ها خارج است. مادربزرگ‌ها و پدربزرگ‌ها در خاطراتشان می‌گویند که همزمان با پختن رب و ترشی انداختن، با کلی زحمت آتش کرسی را برای فصل سرد تهیه می‌کردند.

به این شکل که خاکستر زغال را در آب می‌ریختند تا شن‌های آن ته‌نشین شود. از آنچه روی آب شناور می‌شد، گلوله‌های خاکستر تهیه می‌کردند و می‌گذاشتند در آفتاب تا خشک شود. در زمستان گلوله‌های خاکستر را در منقل می‌ریختند تا برای گرم کردن کرسی از آن استفاده کنند. یک میز چوبی داشتند که نیمه دوم سال نقش پایه کرسی را بازی می‌کرد و در نیمه اول سال روی آن رختخواب می‌چیدند یا آن را در انبار و زیرزمین خانه می‌گذاشتند تا وسایل اضافه را روی آن بچینند. هوا که سرد می‌شد با سلام و صلوات میز را وسط اتاق می‌گذاشتند. سنگین‌ترین و پربارترین لحافشان را روی آن می‌انداختند و همان منقل و گلوله‌های خاکستر را زیر آن قرار می‌دادند.

دور میز جمع می‌شدند، پاهایشان را زیر لحاف می‌کردند و جانشان گرم می‌شد. روی کرسی هم پر از خشکبار و تنقلات بود که بساط دورهمی شب‌های بلند پاییز و زمستان تکمیل شود. بعدها که بخاری برقی اختراع شد، به جای آن منقل‌های پردردسر، بخاری برقی زیر کرسی می‌گذاشتند. البته خیلی زود متوجه شدند همان بخاری برقی کم زحمت نیز عاری از خطرات بخاری زغالی یا همان منقل نبود. برخی نیز زغال را روی آتش گرم می‌کردند و زیر کرسی می‌گذاشتند و تا ساعت‌ها از گرمای آن لذت می‌بردند.

 

بخاری هیزمی؛ حلبی‌های داغ و آتشین

بخاری هیزمی‌های قدیمی برای خیلی‌ها خاطرات تلخی به جا گذاشتند؛ خاطراتی که با شنیدن نام آن بخاری‌ها آتش به جان خیلی‌ها می‌اندازد. منظورمان همان بخاری‌های چهارگوش حلبی است که جوان‌های امروزی هیچ تصویر ذهنی‌ای از آنها ندارند. تنها ممکن است در خاطرات مادربزرگ و پدربزرگ‌هایشان نام آنها را شنیده باشند. این بخاری‌ها با بدنه حلبی‌شان قادر بودند در چشم برهم زدنی سوختگی عمیقی بر جای بگذارند و یک کارگر تمام‌وقت می‌خواستند که 24ساعت خندق بلایشان را پر از هیزم کند. خواب و بیداری را از همه دریغ می‌کردند چون به محض تمام شدن هیزم خاموش می‌شدند و در آنی سرما به جان خانه رخنه می‌کرد و به مغز استخوان می‌رسید.

 

همیشه یک کتری پر از آب هم روی بخاری می‌گذاشتند تا بخار شود و کمی هم شده اکسیژن مرده اتاق را تأمین کند. خدا آن روز را نمی‌آورد که بچه‌ها هنگام بازی از غفلت پدر و مادر سوءاستفاده می‌کردند و به بخاری نزدیک می‌شدند. نتیجه‌اش یا سوختن دست و صورت بر اثر چسبیدن به حلب سرخ شده بدنه بخاری بود یا بر اثر ریختن آب جوش. خلاصه اینکه درست است که بخاری‌های هیزمی خانه‌ها را گرم می‌کردند اما آن قدر دنگ‌وفنگ داشتند که هیچ خاطره خوبی از خودشان به جا نگذاشتند و جزو نوستالژی‌های سخت و دردناک به شمار می‌آیند.



معرفی انواع سیستم‌های گرمایشی خانگی: بخاری

در میان انواع سیستم سرمایش و گرمایش ساختمان، بخاری یکی از محبوب‌ترین وسایل گرمایشی است. با وجود جدیدترین سیستم گرمایشی ساختمان و انواع وسیله گرمایشی لوکس، بخاری همچنان انتخاب اول افراد زیادی بوده و بهترین سیستم گرمایشی منزل برای آنها محسوب می‌شود. بخاری‌ها مدل‌های گوناگونی دارند که مدل گازی آنها از سایر مدل‌های آن رایج‌تر است.

مزایای بخاری

از لحاط مصرف انرژی، بخاری‌ها بهره‌وری بالایی دارند و از هدر رفتن گرمای تولید شده جلوگیری می‌کنند. قیمت مناسب، راه اندازی آسان و هزینه پایین نگهداری و تعمیر، همه از مواردی هستند که بخاری را در میان انواع سیستم سرمایش و گرمایش ساختمان و سیستم‌های تاسیساتی، به بهترین گرمایش برای خانه یا حداقل یکی از بهترین‌ها تبدیل کرده است.

معایب بخاری

بخاری‌ها فضای زیادی را نسبت به جدیدترین سیستم گرمایشی ساختمان (مثلا گرمایش از کف ویا سیستم گرمایش قرنیزی ، یا سیستم گرمایش از سقف خانگی) اشغال می‌کنند. همچنین اگر بخاری درست نصب نشود، خطر بروز گازگرفتگی را افزایش می‌‌دهد. البته این مشکل جدی با وجود بخاری‌های برقی-گازی تا حد زیادی رفع شده است؛ هر چند که این مدل قیمت بالاتری دارد. یک مشکل دیگر در استفاده از بخاری به عنوان سیستم گرمایشی منزل، سیاه شدن دیوار و وسایل نزدیک به آنهاست.


معرفی انواع سیستم‌های گرمایشی خانگی: موتورخانه

سیستم گرمایشی موتورخانه از سیستم‌های تاسیساتی و گرمایش مرکزی است. موتورخانه معمولا در آپارتمان‌هایی به کار می‌رود که بیشتر از ۱۲ واحد دارند. در این سیستم آب در موتورخانه گرم می‌‌شود و از طریق سیستم گرمایشی شوفاژ به واحدها منتقل می‌‌شود. آب در لوله‌های هر واحد می گردد و فضای خانه را گرم می‌کند.

مزایای موتورخانه

هنگام مقایسه سیستم‌های سرمایش و گرمایش و بین انواع سیستم‌های گرمایشی خانگی، موتورخانه مانند بخاری از لحاظ انرژی دارای بهره‌وری مناسبی است. همچنین برخلاف آن فضای زیادی را اشغال نمی‌کند. موتورخانه و شوفاژ در کنار هم شاید یک وسیله گرمایشی لوکس به شمار نیاید، اما توانایی بسیار خوبی در گرم کردن واحدهای مسکونی دارد.

معایب موتورخانه

افراد زیادی گرمایش مرکزی به وسیله موتورخانه را بهترین سیستم گرمایشی منزل و بهترین گرمایش برای خانه می‌دانند، اما این وسیله معایبی نیز دارد. نیاز به فضایی مجزا، عدم انتقال یکنواخت حرارت و نیاز به لوله‌کشی زیاد در واحدها از مشکلات موتورخانه است. همچنین، هزینه انرژی بین ساکنان مجتمع تقسیم می‌شود و در نتیجه، برای مصرف استقلال ندارید. امروزه پکیج‌ها در میان انواع سیستم سرمایش و گرمایش ساختمان در کنار سیستم گرمایشی شوفاژ، جایگزین موتورخانه شده‌اند و بهترین سیستم گرمایشی منزل در مقایسه با آن به شمار می‌آیند.


معرفی انواع سیستم‌های گرمایشی خانگی: پکیج

در ادامه معرفی انواع سیستم‌های گرمایشی خانگی به یکی از رایج‌ترین سیستم‌های گرمایشی منزل می‌رسیم: پکیج. موتورخانه و پکیج در میان انواع سیستم سرمایش و گرمایش ساختمان و سیستم‌های تاسیساتی بیشترین شباهت را دارند. در سیستم موتورخانه از یک مخزن بزرگ برای همه واحدها استفاده می‌شود؛ ولی در سیستم گرمایشی پکیج، یک مخزن کوچک در هر واحد قرار می‌گیرد.


مزایای پکیج

استفاده از سنسورهای هشدار دهنده مطمئنا پکیج را در میان انواع سیستم‌های گرمایشی خانگی و سیستم‌های تاسیساتی به یکی از ایمن‌ترین گزینه‌ها تبدیل می‌کند. همچنین به دلیل اینکه به کمک پکیج و سیستم گرمایشی شوفاژ هر واحد می‌تواند دما را به صورت مستقل تنظیم کند، بهره‌وری آن افزایش پیدا می‌کند. سیاه نکردن دیوار و هدر نرفتن آب نیز یکی دیگر از مواردی است که این سیستم را تبدیل به یکی از گزینه‌های بهترین گرمایش برای خانه و بهترین سیستم گرمایشی منزل می‌کند (زیرا آب در آشپزخانه و حمام استفاده می‌شود).

معایب پکیج

حقیقت این است که عیب خاصی را نمی‌توان به سیستم گرمایشی پکیج نسبت داد. انرژی مصرفی پکیج و هزینه آن شاید بالا باشد؛ اما حذف مسیر لوله‌‌کشی آب، حذف پمپ آب و استقلال در مصرف آن را تا حد زیادی جبران می‌کند. همچنین، هزینه تعمیر و نگهداری این سیستم از موتورخانه کمتر و تعمیر آن نیز ساده‌تر است.

بنابراین در میان تمام مدل‌های سیستم گرمایشی جدید منزل، پکیج و سیستم گرمایشی شوفاژ را می‌توان بهترین گرمایش برای خانه و بهترین سیستم گرمایشی منزل (یا حداقل یکی از بهترین‌ها) دانست. پکیج در میان انواع سیستم سرمایش و گرمایش ساختمان و سیستم‌های تاسیساتی بهترین جایگزین برای سیستم موتورخانه نیز است.

 
معرفی انواع سیستم‌های گرمایشی خانگی: شومینه

نشستن در مقابل شومینه، کتاب خواندن و لذت بردن از یک نوشیدنی گرم در یک روز سرد حداقل یکبار از ذهن همه ما گذشته است. شومینه یک وسیله گرمایشی لوکس و زیبا به حساب می‌آید و نقش مهمی در دکوراسیون داخلی و ارتقا آن دارد.



مزایای شومینه

اگر به‌طور خلاصه بخواهیم بگوییم، تنها نکته مثبت شومینه به عنوان یک سیستم گرمایشی خانگی در زیبایی آن خلاصه می‌شود!

معایب شومینه

هنگام مقایسه سیستم‌های سرمایش و گرمایش، خواهید دید شومینه انرژی را به شدت هدر می‌دهد، مصرف بالایی دارد و خانه را نیز نمی‌‌تواند به خوبی گرم کند. همچنین، احتراق شومینه در فضای باز صورت می‌گیرد و در نتیجه استفاده از آن خطر آتش‌سوزی دارد. با روشن کردن شومینه، هوای سرد از دودکش آن وارد و هوای گرم از آن خارج می‌‌شود و عایق‌بندی خانه نیز نمی‌تواند مشکلات آن را کاملا حل کند. بهتر است این وسیله گرمایشی لوکس را فراموش کنید و به دنبال سیستم گرمایشی بهینه‌تری در میان انواع سیستم‌های گرمایشی خانگی باشید.


معرفی انواع سیستم‌های گرمایشی خانگی: گرمایش از کف

یک سیستم گرمایشی جدید منزل، سیستم گرمایش از کف است. این سیستم به‌عنوان یکی از مدل‌ها در جدیدترین سیستم گرمایشی ساختمان و سیستم‌های تاسیساتی، تا حدودی مانند موتورخانه و پکیج عمل می‌کند. سیستم گرمایش از کف با عبور دادن آب گرم از میان لوله‌های کار شده در کف واحد، آن را گرم می‌کند.

مزایای گرمایش از کف

حضور در میان جدیدترین سیستم گرمایشی ساختمان به معنای مزایای بیشتر است. این سیستم عملا هیچ فضایی را اشغال نکرده و گرما را نیز به صورت یکنواخت پخش می‌کند. همچنین به خاطر نصب این سیستم گرمایشی جدید منزل در تمام کف واحد مسکونی، گرما در تمام مساحت خانه پخش می‌‌شود. سیستم گرمایش از کف را می‌‌توان به صورت دستی یا خودکار برای هر اتاق با برنامه‌ای متفاوت تنظیم کرد. این سیستم می‌تواند مشکل سرمای شدید طبقات اول را نیز (به دلیل خال بودن فضای زیرین) به گونه‌ای موثر حل کند.


معایب گرمایش از کف

جدیدترین سیستم گرمایشی ساختمان نیز مشکلات خود را دارد. مهمترین نکات منفی این سیستم گرمایشی جدید منزل عبارت است از: هزینه نصب بالا، تعمیر دشوار در صورت بروز مشکل و گرم نشدن خانه به محض روشن کردن آن. فرآیند گرم شدن ممکن است گاهی تا 9 ساعت نیز طول بکشد.


معرفی انواع سیستم‌های گرمایشی خانگی: سیستم گرمایشی قرنیزی

سیستم گرمایشی قرنیزی به عنوان یک وسیله گرمایشی لوکس در میان سیستم‌های تاسیساتی، جایگزین خوبی برای سیستم گرمایشی شوفاژ و گرمایش از کف بوده و معایب هیچ یک از این دو را ندارد. این سیستم گرمایشی جدید منزل حتی می‌تواند با انرژی و آبگرمکن خورشیدی نیز کار کند. در واقع سیستم گرمایشی قرنیزی و رادیاتورهای قرنیزی به نحوی طراحی شده‌اند که می‌توانند با این منابع انرژی با کارایی عالی کار کنند.

مزایای سیستم گرمایشی قرنیزی

سیستم گرمایش از طریق قرنیز دیوار نصب دشواری ندارد، کاراست و ابعاد کوچکی نیز دارد. صرفه‌جویی در مصرف انرژی، کاهش لوله‌کشی تاسیسات، انتقال گرما از پایین‌ترین سطح و سرعت در گرمایش، و عرضه در طرح‌ها و رنگ‌های مختلف، همه سیستم گرمایشی قرنیزی را برای برخی واحدها (و حتی اداره‌ها و ساختمان‌های بزرگ) به گزینه‌ای قابل توجه برای بهترین گرمایش برای خانه و بهترین سیستم گرمایشی منزل تبدیل کرده است.

معایب سیستم گرمایشی قرنیزی

  • هزینه بالا در مدل الکتریکی

به لحاظ فنی، برق در همه سیستم های گرمایشی نقش مهمی ایفا می کند، اما برخی از آن ها صرفا بر روی برق کار می کنند.

شما اگر بخواهید می توانید رادیاتور قرنیزی را در هر اتاقی در خانه قرار دهید اما رادیاتورهایی که صرفا الکتریکی هستند در این صورت بسیار گران تمام می شوند تا گرمای تکمیلی را برای اتاق های مجزا به صورت مورد نیاز فراهم کنند.

یکی از کاربردهای رایج این است که یک رادیاتور در اتاق خواب گرمای لازم را فراهم کند، در حالی که سیستم گرمایش کلی خانه در محیط اصلی نیز قرار دارد.

در واقع برخی از رادیاتورهای قرنیزی از انرژی الکتریکی برای گرمایش فضا استفاده می کنند که مانند دیگر رادیاتورهای الکتریکی هزینه ی بالایی نیز در مصرف انرژی دارند.


معرفی انواع سیستم‌های گرمایشی خانگی: سیستم گرمایش از سقف خانگی

یکی دیگر از جدیدترین سیستم گرمایشی ساختمان، سیستم گرمایش از سقف خانگی است که به آن گرم کننده تابشی یا سیستم گرمایش تابشی نیز می‌‌گویند. حرارت در این سیستم گرمایشی جدید منزل (که می‌توان آن را یک وسیله گرمایشی لوکس نیز به حساب آورد)، اغلب از طریق امواج مادون قرمز منتقل می‌شود.


مزایای سیستم گرمایش از سقف خانگی














 در سیستم گرمایشی تابشی می‌توان مسیر گرما را کنترل کرد. سیستم گرمایش از سقف خانگی باعث چرخش هوا نمی‌شود؛ در نتیجه، آلودگی‌ها و گرد و غبار موجود در فضا به میزان موثری کاهش می‌یابد. سیستم گرمایش از سقف خانگی در میان انواع سیستم سرمایش و گرمایش ساختمان و سیستم‌های گرمایشی خانگی به سرعت و به صورت یکنواخت محیط را گرم می‌کند که در صرفه‌جویی در انرژی نیز بسیار موثر است. این سیستم و وسیله گرمایشی لوکس برای اداره‌ها، سالن‌ها و انبارها نیز فوق العاده مناسب و کارآمد است. 


 

معایب سیستم گرمایش از سقف خانگی

با استفاده از این سیستم گرمایشی، گرما بیشتر زیر سقف متمرکز شده و البته هدر رفت آن از طریق سقف نیز بسیار بالاست. اگر از این حرارت استفاده کنیم، محیط و هوای آن گرم نمی‌شود؛ بلکه اشیا و اشخاص موجود در آن مستقیما گرم می‌شوند.


 

معرفی انواع سیستم‌های گرمایشی خانگی: هواساز

 دستگاه هواساز به دستگاهی گفته می شود که وظیفه آن تنظیم گردش هوا در سیستم تهویه مطبوع است. هواساز از اجزای مختلف و متنوعی درست شده است که در ادامه در مورد آنها صحبت خواهیم کرد. کارکرد دستگاه هواساز به عملکرد اجزای سازنده آن بستگی داشته و رابطه مستقیم با آن دارد.

مزایای هواساز

 
  • قابلیت استفاده از سیستم های هوشمند کنترلینگ: این دستگاه ها با دارا بودن این گزینه امکان کنترل اتوماتیک سیستم را در طول شبانه روز فراهم می کند و باعث می شود که در مصرف انرژی صرفه جویی شود. مقدار راندمان دستگاه با دارا بودن این سیستم افزایش می یابد.
  • قیمت اولیه دستگاه های هواساز استاندارد و هم چنین دیگر هواسازها و همین طور هزینه های عملکردی این سیستم ها نسبت به سایر سیستم هایی که در تهویه مطبوع مورد استفاده قرار می گیرد بسیار مناسب می باشد.
  • دستگاه های هواساز می تواند فضاهایی را که بزرگ هستند مانند مساجد، تالار ها، غذا خوری ها، پاساژ ها و . . .را به خوبی تهویه کنند.
  • دارای قابلیت نصب بسیار راحت هستند. علاوه بر این موضوع هزینه هایی که مرتبط با نگه داری و تعمیرات این سیستم ها است بسیار پایین می باشد و این اوامر به راحتی انجام می شود.
  • میزان راندمان عملکرد دستگاه های هواساز بالای ۹۰ در صد می باشد و مقدار اتلاف انرژی و آب در این دستگاه ها بسیار پایین می باشد.
  • این دستگاه ها علاوه بر فیلتر هایی که دارند دارای قابلیت استفاده از فیلتر های نمدی، کاغذی، رول فیلتر و یا فیلتر کیسه ای وجود دارد و با استفاده از این فیلتر ها مقدار هوای تولیدی پاک تر و تازه تری وجود دارد.
 

معایب هواساز

 

۱ . عبور کانال ها نیازمند فضاست و بنابرین فضای مفید کف را کاهش و ارتفاع ساختمان را افزایش خواهد داد.

 

۲ . مساحت طبقه باید بیشتر باشد تا جای کافی برای شافت های عمودی که از درون آنها کانال هوا عبور می کند وجود داشته باشد.

 

۳ . تنظیم مقدار جریان هوا (به ویژه در سیستم های بزرگ) مشکل تر است.

 

۴ . کسب اطمینان برای سهولت دسترسی به تجهیزات مصرف کننده ، نیازمند همکاری و هماهنگی طراحان معماری، مکانیکی و سازه است.

 

۵ . امکان استفاده از گرمایش پیرامونی برای گرم کردن موقت ساختمان در حین انجام عملیات ساختمانی همیشه وجود ندارد.



 

معرفی انواع سیستم‌های گرمایشی خانگی: داکت اسپلیت

 

داکت اسپلیت نوعی سیستم سرمایشی گرمایشی است که در فصل سرد زمستان محیط را گرم و در فصل گرم تابستان محیط راخنک می‌کند.

 

داکت اسپلیت‌ها از دو قسمت اصلی کندانسور و هواساز تشکیل شده است.

 

کندانسور شامل چند قطعه پروانه، کمپرسور، دینام، فین و … می‌باشد و هواساز نیز شامل فیلتر، سینی، کویل، دینام، اوپراتور، پروانه و … می‌باشد. هوا ساز داکت اسپلیت به صورت توکار درون سقف وصل می‌شود و سپس با استفاده از کانال کشی هوا را به اتاق‌ها و سایر مکان‌ها انتقال می‌دهد. داکت اسپلیت برای خنک کردن محیط عملکردی شبیه به اسپلیت و کولر گازی دارد ولی برای گرم کردن محیط با گردش آب گرم درون داکت اسپلیت محیط را خنک می‌کند.

 


مزایای داکت اسپلیت

 

داکت اسپلیت از نظر قیمت و کارایی مناسبی که دارد نسبت به سایر سیستم‌های تهویه هوا مناسب تر است.

 

· هوایی را که می‌خواهد به محیط انتقال دهد فیلتر می‌کند و هوای تازه و مطبوعی به محیط می‌دهد.

 

· از کانال‌های کوچک تری نسبت به کانال‌های کولر آبی برای اسپلیت استفاده می‌شود چرا که کیفیت هوای آن‌ها از کولرهای آبی بهتر است.

 

· دارای استقلال کامل است و به تنهایی می‌تواند گرما و سرمای یک محیط را تامین کند و همچنین این توانایی را دارد که تهویه مطبوع چند ساختمان را به صورت همزمان انجام دهد.

 

· راندمان سرمایشی و گرمایشی آن در مقایسه با سایر سیستم‌های تهویه مطبوع بهتر است.

 

معایب داکت اسپلیت

یکی از معایب این است که ترموستاتی که روی آن تعبیه شده است فقط دمای بزرگترین محیط را اندازه گیری می‌کند و با توجه به آن محیط میزان دمای اتاق‌ها و سایر مکان‌ها تعیین می‌شود همین امر یکی از بزرگترین معایب می‌باشد. 


·یکی دیگر از معایب اسپلیت‌ها این است که سیستم گرمایشی ضعیفی دارند و باید از یک سیستم گرمایشی دیگر مانند پکیج و یا موتور خانه برای مکمل آن استفاده کنید.

 

· از دیگر معایب این دستگاه این است که به دلیل اینکه در سقف کاذب نصب می‌شود سر و صدای زیادی ایجاد می‌کند و نیز مصرف برق آن نسبت به دیگر سیستم های تاسیساتی بالاتر می باشد.



معرفی انواع سیستم‌های گرمایشی خانگی: رادیاتور 


وسیله فلزی یا نیمه فلزی است که جنس آن بسته به نوع کاربردش می‌تواند متفاوت باشد. اغلب رادیاتورها به عنوان ناقل دمای آب عمل می‌کنند.

 

یکی از کاربردهای رادیاتور در خودروها جهت خنک کردن آب برگشتی از موتور است. استفاده آن در منازل جهت انتقال حرارت آب گرم رسیده از بویلر به داخل ساختمان است.

 

جنس رادیاتورها متفاوت است، از جمله می‌توان به رادیاتورهای آلومینیومی، فولادی، مسی و چدنی اشاره کرد. به‌طور کلی رادیاتور منازل یک نوع مبدل حرارتی است که گرما را از سیال یعنی آب داغ در سیستم حرارتی گرفته و به محیط از طریق تماس سطحی با هوا و از طریق تابش گرمایی انتقال می‌دهد.

 


مزایای رادیاتور

 
  • بدنه رادیاتور به صورت یکپارچه است، بنابراین تمیز نمودن آن آسان بوده و به راحتی توسط یک دستمال مرطوب تمیز می شود.
  • هزینه نصب این رادیاتورها پایین و نصب آن ها نیز آسان می باشد.
  • رادیاتور پنلی سازگاری خوبی با پکیج دارد و نیازی به هواگیری مداوم ندارد، تنها سالی یک یا دو بار هواگیری کافی می باشد.
  • این نوع رادیاتور گرما را به میزان متعادل در فضا پخش می کند و بدنه آن تا حدی که باعث سوختگی شود گرم نمی شود.
 

معایب رادیاتور

 

در این نوع سیستم با توجه به اینکه رادایاتور بر روی یک دیوار از محیط قرار میگیرد در نتیجه در زمان گرمایش دمای مطلوبی نخواهد داشت بدین دلیل که در زمان اندازه گیری دما در هریک از نقاط، نزدیک به 10درجه سانتیگراد اختلاف دما بین نقاط قابل مشاهده خواهد بود.پس بنابراین،این سیستم نمی تواند گرمای یک دست جهت محیط مورد نظر تهیه نماید.

 

همچنین این سیستم فضای زیادی را اشغال میکند.

 

معرفی انواع سیستم‌های گرمایشی خانگی: فن کویل

 

همان طور که از اسم این وسیله مشخص است، فن کویل تشکیل شده است از فن و کویل؛ یعنی یک فنی است که یک کویل (سیم پیچ) جلوی آن قرار گرفته است. این سیستم برای تامین دمای مطلوب در فصول سرما و گرما است. و از دو بخش اصلی فن دمنده هوا (وظیفه انتقال گرما یا سرما به داخل مکان مورد نظر را دارد.) و کویل تشکیل شده است.

 

فن کویل دستگاهی است که بیشتر جهت سرمایش، گرمایش و تهویه مطبوع هوا در ساختمان‌های اداری، تجاری و صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. فن کویل‌ها انواع مختلفی دارند و ما می‌توانیم از چند لحاظ آن‌ها را دسته‌بندی کنیم؛ از نظر محل نصب، فن کویل‌ها به سه دسته زمینی، سقفی و کانالی تقسیم‌‎بندی می‌شوند. همچنین از لحاظ نوع سیستم سرمایش و گرمایش، فن کویل‌ها را می‌توان به دو دسته دولوله و چهارلوله تقسیم‌بندی کرد. فن کویل‌ها ظرفیت متنوعی دارند و شما می‌توانید از بین انواع روکار یا توکار، مدل مناسب خود را انتخاب کنید.

 


 


 

مزایای فن کویل

  • صرفه‌جویی در مصرف انرژی
  • فضای اشغال ‌شده کم
  • سرمایش و گرمایش همزمان
  • استفاده آسان
  • ایمنی و کنترل بیشتر هنگام آتش‌سوزی
  • تنظیم دمای اتاق‌ها به ‌صورت مجزا
  • توزیع مناسب دما
  • امکان استفاده از گرمای خورشید برای تأمین آب گرم
  • جلوگیری از انتشار آلودگی بین اتاق‌ها

معایب فن کویل

  • تعمیر و نگهداری دشوار
  • نیاز به لوله‌ کشی
  • عدم ورود هوای تازه
  • بازدهی نسبتاً کم
  • فیلتراسیون ضعیف
  • ناتوانی در کنترل رطوبت


 


 

سخن پایانی

 در این مقاله به معرفی انواع سیستم‌های گرمایشی خانگی و جدیدترین سیستم گرمایشی ساختمان پرداختیم. امیدواریم مطالعه این مطلب به شما در انتخاب بهترین گرمایش برای خانه و بهترین سیستم گرمایشی منزل‌تان کمک کند. در صورت انتخاب هر کدام از این وسیله‌های گرمایشی و سیستم‌های تاسیساتی، شما می‌توانید با کمک متخصصان "شرکت رادیاتور قرنیزی خاوران" انواع سیستم سرمایش و گرمایش ساختمان را در خانه خود نصب کنید و از هوای مطبوع در زمستان لذت ببرید. 


برچسب ها: سیستم گرمایش ساختمان, گرمایش, گرمایش از سقف, گرمایش از کف, گرمایش خانگی, گرمایش ساختمان, گرمایش قرنیزی

Back to Top